Leiga eitt flogfar til Kanarisku oyggjarnar

08.01.2021 - 15:45
AktueltVinna
Leiga eitt flogfar til Kanarisku oyggjarnar
Nú verða trý flogfør eftir í flotanum hjá Atlantsflogi
Í summar vera trý flogfør eftir í flotanum hjá Atlantsflogi.Tey eru øll eins og taka 174 ferðafólk
 

Atlantic Airways og felagið Lattitude HUB SA á Kanarisku oyggjunum hava skrivað undir sáttmála um, at Lattitude HUB frá juni í ár langtíðarleigar síðsta flogfarið av slagnum Airbus A319 frá Atlantic Airways.

Leigutíðin er fýra ár, boðar Atlantsflog frá seinnapartin. Leigusáttmálin hevur við sær, at Airbus A319-flogfarið fer úr flotanum hjá Atlantic Airways í summar, og flogfelagið hevur tá trý flogfør eftir.

Felagið hevur eina tíð kannað møguleikar fyri at leiga út Airbus A319-flogfarið, ið er tað minsta av flogførunum.

Fer úr Føroyum í juni

Hóast altjóða flogvinnan er hart rakt við stórari og ógvusligari afturgongd í ferðafólkatølum, orsakað av koronufarsóttini, hevur eydnast at fáa leiguavtalu í lag við felagið Lattitude HUB SA á Kanarisku oyggjunum.

Lattitude HUB yvirtekur A319 flogfarið í juni, og leigutíðin er fýra ár. Felagið Lattitude HUB SA er nýtt felag, ið kanariska hotelfelagið AS Hotels saman við kanarisku stjórnini og flogfelagnum One Airways eiga.

One Airways fer at standa fyri rakstrinum av flogfarinum, ið ætlandi fer at styrkja um ferðavinnuna á oynni Tenerife. Frá í summar fer Atlantic Airways at hava trý Airbus A320 flogfør og tvær tyrlur av slagnum AW 139.

Tillaga flotan

Vit fegnast um leigusáttmálan við Lattitude HUB, ið ger tað møguligt at tillaga flotan til væntaða virksemið, tá koronufarsóttin hasar av, samstundis sum øll flogførini verða á somu stødd við 174 flogsetrum.

Tað ger tað lættari at leggja flogferðsluna til rættis, sigur Jóhanna á Bergi, stjóri í Atlantic Airways, í tíðindaskrivi.

Atlantic Airways hevur flogið við Airbus 319 flogførum síðani mars 2012, tá fyrsta Airbus-flogfarið kom í flotan.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 1. mars
Morgunlestur mánadagur 1. mars 2021
120730
Sunnudag 28. februar
Nólsoyar Páll á Biskupsstøð (4:4)
120144
Sunnudag 28. februar
Guðstænasta úr Christianskirkjuni.
120903
Leygardag 27. februar
Frá fyrsta Smirli til í dag - 5. sending
120880
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 28. februar
TeenStreet lovsangur 5:5
120907
Sunnudag 28. februar
Andaktin
120906
Sunnudag 28. februar
Guðstænasta úr Christianskirkjuni.
120902
Leygardag 27. februar
Flogbóltur: ÍF - Mjølnir
120899
Leygardag 27. februar
Flogbóltur: Dráttur - SÍ
120898