Viðgerðartrygd í Danmark umfatar eisini føroyingar

24.09.2020 - 13:21
AktueltSamfelag
Viðgerðartrygd í Danmark umfatar eisini føroyingar
Føroyska sjúkrahúsverkið og Region Hovedstaden hava skrivað undir samstarvsavtalu
Føroyingar, sum fáa viðgerð á ríkissjúkrahúsinum í Keypmannahavn, eru nú formliga fevndir av donsku viðgerðartrygdini
 

Føroyskir sjúklingar, sum fáa viðgerð á danska Ríkissjúkrahúsinum, eru nú formliga fevndir av donsku skipanini um viðgerðartrygd.

Tað skrivar Landssjúkrahúsið á heimasíðuni.

Sjúkrahúsverkið samstarvar við fleiri sjúkrahús uttanlands um viðgerðir, sum vit ikki kunnu bjóða í Føroyum. Region Hovedstaden er nógv størsti samstarvsfelagi hjá Sjúkrahúsverkinum, og sjúkrahúsini hava drúgvar royndir við at samstarva við regiónina.

Skrivað undir avtalu

Arbeitt hevur verið eina tíð at fáa eina nýggja avtalu um samstarv millum partarnar, og herfyri vóru partar av leiðsluni í Sjúkrahúsverkinum í Danmark og skrivaðu undir avtaluna. Hóast avtalan í stóran mun heldur fram við smærri tillagingum, so eru eisini nøkur nýbrot.

Avtalan hevur við sær, at føroyskir sjúklingar, sum fáa viðgerð í Region Hovedstaden, eru fevndir av donsku skipanini um viðgerðartrygd. Hetta hevur ikki verið partur av avtalu fyrr, thóast tað hevur verið gjørt.

Somuleiðis eru partarnir samdir um at gera meira fyri, at sjúklingagongdin verður so samanhangandi og smidlig sum gjørligt. Fyri at røkka hesum verður størri dentur lagdur á at brúka telemedisin og aðra teletøkni í viðgerðini.

Bróstkrabbaviðgerðir

Sjúkrahúsleiðslan skrivaði eisini undir nýggja samstarvsavtalu við Aalborg Universitetssjúkrahús um bróstkrabbaviðgerðir.

Síðani 2019 hevur føroyska sjúkrahúsverkið samstarvað við sjúkrahúsið í Aalborg um sjúklingar við bróstkrabba. Samstarvið hevur javnan verið eftirmett, og neyðugar tillagingar eru gjørdar, eitt nú er tilboðið um rekonstruktión komið í fasta legu.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 27. oktober
Breddin
115391
Týsdag 27. oktober
Óhoyrt
115389
Týsdag 27. oktober
Tempo
115377
Týsdag 27. oktober
Morgunlestur týsdagur 27.oktober 2020
115361
Týsdag 27. oktober
Góðan morgun Føroyar
115357
Nýggjastu sendingar í SV
Týsdag 27. oktober
Atlantshavið 2:3 - Fjøllini í dýpinum
115407
Týsdag 27. oktober
Hvat bagir? 4:8
115406
Týsdag 27. oktober
Berkað 3:5
115405
Týsdag 27. oktober
Hvat bagir? 2:8
115404
Týsdag 27. oktober
Hvat bagir? 1:8
115403